Rijnstate Collegetour met Hoogleraar Carine Doggen over het onderzoeken van nieuwe technologieën en innovaties in de zorg.

Press/Media: Research

Description

In Rijnstate Collegetour, koplopers in de zorg, vertellen hoogleraren van Rijnstate over hun vakgebied. In de derde aflevering van Rijnstate Collegetour nam Carine Doggen, klinisch epidemioloog en hoogleraar aan de Universiteit Twente (TechMed Centrum) de kijkers mee in haar vakgebied: het onderzoeken van nieuwe technologieën en innovaties in de zorg waarbij de focus ligt op verplaatsing van zorg uit het ziekenhuis naar thuis. 

Subject

Er is steeds meer aandacht voor het succesvol invoeren van vernieuwingen en de digitale transitie die de ziekenhuiszorg doormaakt. Deze innovaties maken het ook mogelijk dat patiënten steeds vaker zorg thuis kunnen ontvangen. Data speelt daarin een steeds belangrijkere rol.

Een goed voorbeeld van zo’n innovatie is een draagbare sensor, oftewel een slimme pleister. Hoe doe je bijvoorbeeld onderzoek naar het effect van zo’n nieuwe technologie? Hoe voer je zo’n nieuwe technologie in? Zijn de nieuwe technologieën betrouwbaar? Meet je wel wat je wilt meten? En wat vindt de zorgmedewerker ervan? En de patiënt zelf? Op deze vragen en meer gaf Carine Doggen antwoord tijdens haar Collegetour.

Period30 Mar 2022

Media coverage

1

Media coverage

 • TitleRijnstate Collegetour, koplopers in de zorg. Aflevering 3.
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletAflevering 3: Hoogleraar Carine Doggen over het onderzoeken van nieuwe technologieën en innovaties in de zorg.
  Media typeWeb
  Duration/Length/Size46:26 minuten
  Country/TerritoryNetherlands
  Date30/03/22
  DescriptionRijnstate Collegetour, koplopers in de zorg. Dat is de naam van een serie webinars waarin de hoogleraren van Rijnstate vertellen over hun vakgebied. Stuk voor stuk bouwen zij met hun baanbrekend en vernieuwende onderzoek aan de toekomst van onze zorg!
  Producer/AuthorRijnstate Ziekenhuizen
  URLhttps://www.rijnstate.nl/collegetour
  PersonsCarine J.M. Doggen